Stressz

Kiváltó okai, típusai, a stresszre adott reakciók, megküzdési készségek, a stressz csökkentése és kezelése A társas támogatás szerepe, kognitív megoldások, természetgyógyászati eljárások stb.

Mennyire érint a stressz?

Tudni szeretnél valamit a stressz szintedről? Ebben segít az alábbi stressz teszt. 12 kérdésre kell válaszolni, úgy, hogy öt kategóriából lehet választani.

A stressz korunk népbetegsége

A stressz nem egyszerű betegség, hanem egy betegségsorozat elindítója lehet. Okozója a rohanó életformánk, a határidők, áremelések, dugók, a tömeg, a zaj, úgy érezhetjük, szétforgácsolódunk a hétköznapokban.

A lelki egészség: hogyan éljünk egész, teljes életet?

A lelki egészség avagy hogyan éljünk egész és teljes életet?Modern társadalmunkban igen divatossá vált az egészséges életmód, mint téma. Testünk azonban nem lehet egészséges, ha az egyik kulcsfontosságú része: a lélek nincs megfelelő állapotban.

Stressz nélkül élni…

Selye János szerint a stressz reakció beépített mechanizmus, amely akkor lép működésbe, ha követeléseket támasztanak velünk szemben. Ezért a stressz védekezési és alkalmazkodási funkciókkal bír.

Stressz - Szorongás / Általános stressz tényezők a XXI. században

Stressz - Szorongás a XXI. század mondhatni általános életérzete, és ezen túlmenően korunk valódi betegség "indikátora" is lett a stressz. De vajon a stressz - szorongás jelenség önmagában betegség-e, vagy mi „kreálunk” betegséget belőle.

Nyolc gondűző étel

Mindannyian ismerjük a feszültséget, amely felborítja rendszeres étkezéseinket. De a megfelelő egészséges ételek sokszor segíthetnek megállítani a kényszeres nassolást vagy az étel utáni sóvárgást, sőt, még csökkenthetik is a szorongást. Íme, közülük a nyolc leghatásosabb.

Stresszkerülés és stresszoldás

A tartósan fennálló krónikus stressz jelentősen károsíthatja immunrendszerünk működési hatékonyságát, így kevésbé tudunk védekezni a fertőzésekkel és a különböző kórokozókkal szemben. Hogyan hat a stressz az immunrendszer sejtjeire és szerveire? Miképpen védekezhetünk a káros hatások ellen?

Meditáció

Ha stresszes helyzetben vagy, gyors segítséget nyújthat az "egy oerces meditáció". A link angol nyelven grafikai támogatással mutatja be, hogyan meditálj.