A pozitív és teremtő gondolkozásmódot népszerűsítő filmekből gyüjtöttem itt össze a "szolgakurzus" blogról, és más oladalakról.

The Opus ( A Mű )

A feliratos filmben sorsokat és mintákat láthatsz arról, hogyan gondolokoznak elismert írók, milliárdosok az élet értelméről. Találhatsz benne néhány olyan gondolatot, ami elindíthat, vagy megerősíthet Téged is a siker útján.

Mi a csudát tudunk a világról

Egyhangú, unalmas életet él Amanda, az elvált fényképész. Ám minden a feje tetejére áll, amikor egy nap az élete - szó szerint - elemeire bomlik, felfedve azokat a sejteket, sőt, molekuláris és kvantumvilágokat, amelyekből áll. Amanda úgy érzi magát, mint Alice Csodaországban. Különböző személyekkel és különös helyzetekkel találkozik, amelyek arra késztetik, hogy átgondolja emberi kapcsolatait, a férfiakhoz való viszonyát, az élethez való hozzáállását. Eközben tudósok és misztikusok mondják el véleményüket a világról, a vallásról, a tudományról. A film sajátos kísérlet, hogy bejárjuk az emberi öntudat eddig még feltérképezetlen területeit.

Az Élő Mátrix

A Gyógyítás új tudománya, (teljes estés) filmben megismerhetjük azt a finoman átszőtt hálót, melyben az egészségünket befolyásoló tényezők rejteznek. Felfedezhetjük az egészségről alkotott legújabb elméleteket, az emberi test-mező kvantum fizikájától indulva a szív koherencián át az információs gyógyításig. Tudósok, pszichológusok, bioenergetikai kutatók és holisztikus gyógyítók osztják meg velünk tudásukat, élményeiket és felismeréseiket.

A jövő kezdete

Az iskolába érkező új tanár nem túl egyszerű házi feladattal lepi meg diákjait: váltsák meg a világot. Aki jó jegyet akar év végén, az tesz valamit, amitől jobbá válnak a dolgok. Ez persze csak vicc. De Trevor komolyan veszi. Fantasztikus tervet eszel ki, amely, ha beválik, fokozatosan tényleg mindent átalakíthat. Csupán három emberen kell segítenie hozzá, és meg kell ígértetnie velük, hogy köszönetképpen ők is segítenek három-három másik rászorulón.

A békés harcos útja

A történet egy fiatalemberről, Dan Millman tornászról szól, aki végre el akarja érni, hogy értelme legyen a sikeres, ámde még mindig betöltetlen életének. Véletlenül találkozik a benzinkutas Socrates-szel, aki segít neki abban, hogy megtalálja önmagát. Ám sokszor nem lehet eldönteni, hogy mi játszódik a fiatal fiú fejében, és mi a valóságban.

A Titok

A "titok" nem más, mint "A vonzás törvénye", mely kivétel nélkül mindannyiunk számára működik. A filmben megszólaló író, kvantumfizikus, orvos, pszichológus, üzletember és a többiek mind egyetértenek abban, hogy a vonzás törvénye alapján érzéseink és gondolataink alakítják a világ valós történéseit és saját életünket.

Good Will Hunting

Will egy tehetséges 21 éves srác, aki takarítóként dolgozik egy egyetemen, és titokban megoldja a legnehezebb feladatokat. Egy tanár fölfedezi tehetségét, és kihozza a börtönből, ahova verkedése miatt zárták, 2 feltétellel...